Navigation

3M: krijgt voorzichtig tractie - onlangs op up gegaan

Op 13 maart heeft 3M ($MMM) zijn winstverwachting voor het winst per aandeel opwaarts aangepast. Deze verhoging heeft ons toen doen besluiten om het aandeel van een neutrale tot negatieve visie naar een positie van 'trading up' te brengen.

Hoewel het nog te vroeg is om een algehele positieve waardering te geven, is de kans op een stijging zeker toegenomen. Tijdens de JPM-conferentie op 13 maart kondigde de CEO van 3M aan dat de winstverwachting per aandeel (WPA) voor het eerste kwartaal werd bijgesteld naar $2,05-2,20, in vergelijking met de eerdere schatting van $2,00-2,15.

We zijn van mening dat het bedrijf, ondanks lopende claims, een accumulatieperiode doormaakt. Hoewel het momentum iets verbeterd is, zouden we graag een nog sterkere impuls willen zien. Als dat gebeurt, bestaat de kans dat we een grotere positie innemen in het aandeel 3M. Als de marktomstandigheden zich verder blijven verbeteren voor deze sector, zou zelfs een langdurige stijging mogelijk zijn. We kijken dus uit naar meer winst.

Op dit moment wordt het aandeel verhandeld tegen ongeveer 10 keer de winst over 2024, wat redelijk goedkoop is. Bovendien wordt het steeds waarschijnlijker dat het huidige dividend wordt gehandhaafd, met een rendement van meer dan 6% op basis van de afgelopen twaalf maanden (TTM).

In het vierde kwartaal van 2023 behaalde 3M een hogere winst dan verwacht, ondanks een lichte omzetdaling. De omzet daalde met iets minder dan 1% naar $8,0 miljard, maar de winst per aandeel steeg naar $1,70. Aangepast voor bijzondere posten was dit $2,42. Dit werd eerder al bekendgemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

De jaaromzet bedroeg $32,7 miljard, een daling van 4,5% ten opzichte van 2022. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op $9,24, wat minder was dan in 2022, maar hoger dan de verwachting van 3M zelf.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.