Navigation

Herhaling: 3M: na eerdere instap free ride creëren - steeds betere vooruitzichten

Herhaling: 3M: na eerdere instap free ride creëren - steeds betere vooruitzichten

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag weer open. We gaan een stop plaatsen op onze positie in 3M $MMM. We zijn eerder ingestapt op 87 dollar vanwege diverse redenen die we toen hebben aangegeven, zoals de oplossing van de claims in de oordoppenaffaire en de verwachting dat het bedrijf zijn zaken weer op orde zou krijgen.

Dit laatste bleek uit een conferentie waar we aan deelnamen en waar een de topman positieve uitlatingen deed over 3M. Dit soort informatie is uiteraard ook te vinden in onze database. Bij deze leggen we de stop voor 3M op 88 dollar, waardoor we een 'free ride' hebben gecreëerd.

Recentelijk heeft 3M enkele belangrijke stappen gezet. Op 1 april voltooide 3M de langverwachte spin-off van zijn gezondheidszorgtak, waardoor Solventum Corporation als een onafhankelijk bedrijf werd gelanceerd. Solventum is nu genoteerd aan de New York Stock Exchange onder de ticker SOLV. Deze stap stelt beide bedrijven in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten en groeistrategieën. 3M behoudt 19,9% van de Solventum-aandelen, die het binnen vijf jaar te gelde wil maken.

Daarnaast keurde een federale rechtbank de schikking van 3M met openbare waterleveranciers goed met betrekking tot PFAS-vervuiling. De schikking, ter waarde van maximaal 10,3 miljard dollar, wordt over 13 jaar betaald en is bedoeld om claims met betrekking tot vervuiling door 'forever chemicals' aan te pakken. Deze schikking helpt 3M juridische risico's te verminderen en zich te concentreren op het afbouwen van PFAS-productie tegen eind 2025, waardoor toekomstige aansprakelijkheden en milieueffecten worden verminderd.

Op 30 april rapporteerde 3M sterke operationele prestaties voor het eerste kwartaal van 2024, met een omzet van 8,0 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 2,39 dollar. Ondanks een lichte omzetdaling van 0,3% op jaarbasis, overtrof de prestatie van het bedrijf de verwachtingen, gedreven door verbeteringen in operationele efficiëntie en kostenbeheer. Deze resultaten weerspiegelen de veerkracht van het bedrijf en het vermogen om economische uitdagingen te navigeren terwijl het winstgevend blijft.

Gezien deze updates is het duidelijk dat 3M actief zijn juridische uitdagingen aanpakt en zijn bedrijfsvoering herstructureert om zich te concentreren op meer winstgevende en duurzame operaties. De spin-off van Solventum en de aanzienlijke PFAS-schikking tonen de toewijding van het bedrijf aan om eerdere problemen op te lossen en zich te concentreren op toekomstige groei.

Gezien de recente positieve ontwikkelingen en strategische bewegingen leggen ween een stop in op 88 dollar voor 3M-aandelen. Dit biedt een vangnet terwijl er ruimte blijft voor mogelijke koersstijgingen naarmate de markt reageert op de positieve veranderingen. We hebben aanvankelijk gekocht op 87 dollar, wat ervoor zorgt dat we onze winsten beschermen terwijl we openstaan voor een verdere waardestijging van de aandelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.