Navigation

Herhaling: 3M: schikking ondeugdelijke oordoppen Amerikaanse leger - positief

Herhaling: 3M: schikking ondeugdelijke oordoppen Amerikaanse leger - positief

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Er is een akkoord bereikt over het dossier dat "pijn aan je oren" deed. Een schikking ter waarde van 6 miljard dollar die 3M $MMM heeft bereikt over de verkoop van ondeugdelijke oordoppen aan het Amerikaanse leger is door vrijwel alle gedupeerden geaccepteerd.

Dit is een hele opluchting, maar niet onverwacht. En het nieuws over de schikking komt boven het eerdere nieuws van 13 maart toen het bedrijf de winstverwachting (WPA) voor het eerste kwartaal verhoogde. De CEO van 3M vertelde tijdens de JPM-conferentie dat de winstverwachting voor het eerste kwartaal werd opgeschroefd naar $2,05-2,20, vergeleken met de eerdere schatting van $2,00-2,15.

Dat was voor ons aanleiding om naar een trading up te gaan. Nu er een schikking is getroffen waarvoor reeds een voorziening is getroffen, is de weg verder vrij om aan herbewuste groei en een nieuwe strategie te denken. In augustus 2023 ging 3M akkoord met de betaling van 6,0 miljard dollar om de kwestie te schikken, waarvoor al een voorziening was getroffen.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal 3M dit totaalbedrag van maximaal $6,0 miljard betalen tussen 2023 en 2029 om het geschil op te lossen. Dit vertegenwoordigt een totale contante waarde vóór belastingen van $ 5,3 miljard.

Gezien de looptijd van de terugbetalingen tot 2029, is het zelfs mogelijk dat er een gedeeltelijke vrijval komt van de $6 miljard die al is gereserveerd. Dit zou dan voor een gedeelte kunnen worden uitbetaald aan aandeelhouders.

We blijven dan ook bullish en sluiten een meerjarige groei van de resultaten en van het aandeel niet uit. Tot slot, we hebben nu een trading up, maar die kan wel eens overgaan naar een overall positieve waardering. We overwegen ook om nog een extra tranche in te leggen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.