Navigation

3M: zal 5,5 miljard betalen in oordoppen claim Amerikaans leger - visie

3M $MMM heeft ingestemd met een betaling van $5,5 miljard in een claim over gebrekkige oordoppen voor het leger. Dit bedrag is de helft van de mogelijke schadevergoeding. Eerder trachtte 3M de claim te ontwijken via een faillissement, wat uiteindelijk niet doorging.

Visie op het aandeel 3M

De massaclaim, die meer dan 300.000 zaken omvat, is al jaren aan de gang. Eerder zijn we al ingegaan op deze claims, evenals claims in het PFAS-schandaal. Hoewel schikkingen worden getroffen, kan het totale bedrag hiervan oplopen tot $30 miljard, volgens onderzoekers.

Dit bedrag hoeft 3M niet in één keer te betalen. Desondanks blijft de markt twijfelen of deze claims echt goed in kaart zijn gebracht. Dit komt deels door de zorg dat het dividend kan worden verlaagd bij nog hogere claims.

Dit heeft weer invloed op het aandeel 3M, dat zich bevindt rond een langdurige steunlijn gebaseerd op prijsactie, maar ook nog steeds in een neerwaartse trend zit op de korte termijn.

Wat betreft de financiële prestaties, is de kans groot dat er een lagere winstverwachting uit de bus zal komen. Gezien deze visie wachten we nu af en ondernemen voorlopig geen actie met betrekking tot 3M.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.