Navigation

3M: 23% gestegen op vrijdag na cijfer - sterke winst sinds aankoop in maart

De koers van 3M $MMM is op vrijdag met 23% gestegen na de presentatie van de cijfers. We zijn gaan kopen in maart 2024 op 87 dollar zoals gemeld. Op een conference call van een broker deed het bedrijf toen veel positiever dan verwachte uitspraken. Dat was de reden om na lange tijd weer in te stappen.

Dat de koers zo snel en zoveel sinds de instap zou stijgen is nooit te zeggen, maar dit is wel een mooi voorbeeld van een trade in een turn-around stock na jaren geduld te hebben gehad. Een doorbraak door de roze schuine stippellijn kan zelfs inhouden dat de koers doorstijgt naar 160 dollar of meer (geen garanties).

De claims voor de oordoppen en PFAS zijn grotendeels afgerond. 3M heeft een schikking van $6 miljard getroffen voor de oordoppenclaims, die de meeste van de meer dan 200.000 ingediende zaken dekt. Dit akkoord heeft geleid tot een vermindering van de juridische onzekerheid voor het bedrijf, wat het vertrouwen van investeerders heeft hersteld.

Daarnaast heeft 3M een schikking van $12,5 miljard bereikt om claims met betrekking tot PFAS-vervuiling af te handelen. Deze schikking betreft voornamelijk vervuiling van drinkwater en zal worden uitbetaald aan lokale overheden en publieke watersystemen.

Je kan in onze database op 3M of MMM zoeken naar de artikelen over dit bedrijf. Deze database wordt steeds uitgebreider en het mooie is dat je als abonnee over een paar jaar een archief hebt dat altijd makkelijk is.

3M is een multinational die zich richt op verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, consumentengoederen, en industriële producten. Het bedrijf is bekend om zijn innovatieve producten zoals Post-it Notes en Scotch Tape.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.