Navigation

Herhaling: 3M: hoger na cijfers - al op up vanaf 87 dollar - visie aandeel

Herhaling: 3M: hoger na cijfers - al op up vanaf 87 dollar - visie aandeel

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald. let op: aandeel is 23% hoger gesloten op 127,16 dollar]

3M $MMM heeft in het tweede kwartaal van 2024 sterke resultaten geboekt, ondanks een lichte daling van de omzet en heeft de outlook verhoogd. De aangepaste winst per aandeel uit voortgezette activiteiten steeg met 39% en de operationele kasstroom bedroeg $1,0 miljard. Het bedrijf verhoogde de winstverwachtingen voor heel 2024 dankzij sterke operationele prestaties in de eerste helft van het jaar.

Onze visie op het aandeel

In maart van dit jaar zijn we 3M gaan kopen op $87 in maart van dit jaar. Onze positieve visie op het aandeel blijft ongewijzigd, ondersteund door de recente sterke resultaten en de verhoogde outlook.

3M heeft laten zien dat het een robuuste speler is in de technologie- en industriële sectoren. Het bedrijf heeft verschillende uitdagende periodes doorgemaakt, waaronder de afwikkeling van de PFAS-claims en problemen met oordoppen. Nu deze juridische en operationele obstakels grotendeels zijn weggenomen, is de weg vrij voor verdere groei.

De verhoging van de winstverwachtingen voor heel 2024 van $6,80 tot $7,30 per aandeel naar $7,00 tot $7,30 per aandeel onderstreept het vertrouwen van het management in de operationele prestaties van het bedrijf. Dit vertrouwen wordt ondersteund door de solide vrije kasstroom van $1,2 miljard, wat 3M in staat stelt om aanzienlijke bedragen terug te geven aan aandeelhouders via dividenden en aandeleninkoopprogramma's.

Daarnaast heeft 3M sterke vooruitzichten op het gebied van innovatie en marktuitbreiding. Het bedrijf blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling, wat bijdraagt aan de lancering van nieuwe producten en diensten die inspelen op de veranderende behoeften van de markt. Dit vermogen om continu te innoveren en zich aan te passen aan nieuwe marktomstandigheden maakt 3M een aantrekkelijke langetermijninvestering.

De combinatie van sterke financiële prestaties, verhoogde winstverwachtingen, robuuste kasstromen, en een strategische focus op innovatie en marktuitbreiding, maakt ons optimistisch over de toekomstige groei van 3M. Wij blijven dan ook bullish op het aandeel en zien significant opwaarts potentieel.

Sterke punten

  • Aangepaste winst per aandeel uit voortgezette activiteiten steeg met 39% naar $1,93.
  • Operationele kasstroom van $1,0 miljard en een aangepaste vrije kasstroom van $1,2 miljard.
  • Verhoogde vooruitzichten voor aangepaste winst per aandeel voor heel 2024 naar $7,00 tot $7,30.
  • Inkoop van aandelen ter waarde van $786 miljoen, wat bijdraagt aan de waardecreatie voor aandeelhouders.

Zwakke punten

  • Omzet daalde met 0,5% naar $6,3 miljard, ondanks hogere analistenverwachtingen.
  • Organische verkoop daalde met 0,3%.

Uitspraak CEO William Brown

"We hebben opnieuw een sterk kwartaal neergezet met een aangepaste winstgroei die met dubbele cijfers steeg en een robuuste kasstroomgeneratie", aldus CEO William Brown van 3M. "Ik wil de 3M-medewerkers bedanken voor hun uitzonderlijke uitvoering, waarvan we verwachten dat deze zich zal voortzetten in de tweede helft van het jaar."

Resultaten tweede kwartaal 2024

3M rapporteerde een omzet van $6,3 miljard, een daling van 0,5% op jaarbasis. De aangepaste omzet bedroeg $6,0 miljard, met een organische groei van 1,2%. De GAAP-winst per aandeel uit voortgezette activiteiten was $2,17, een stijging van 117% op jaarbasis. De aangepaste winst per aandeel uit voortgezette activiteiten bedroeg $1,93, een stijging van 39%. De operationele kasstroom bedroeg $1,0 miljard met een aangepaste vrije kasstroom van $1,2 miljard.

Outlook

3M verhoogde de winstverwachtingen voor het hele jaar, gezien de sterke operationele prestaties van het bedrijf in de eerste helft van dit jaar. Het bedrijf houdt nu rekening met een aangepaste winst van $7,00 tot $7,30 per aandeel, vergeleken met de eerdere verwachting van $6,80 tot $7,30 per aandeel.

Conclusie

3M heeft laten zien dat het in staat is om sterke financiële resultaten te boeken, zelfs in uitdagende tijden. De verhoogde winstverwachting voor heel 2024 geeft vertrouwen in de toekomstige groei van het bedrijf. Wij blijven positief gestemd over het aandeel 3M en zien potentieel voor verdere waardestijging.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.