Navigation

Banken iets lager: ING - AAB - KBC

ING en ABN AMRO staan iets lager, mogelijk als gevolg van het nieuws dat de ECB meerdere controles op de status van banken gaat uitvoeren. Dit meldt de pers.

Wij zijn van mening dat ING en ABN AMRO goed gepositioneerd zijn voor deze extra controles, die voornamelijk bedoeld zijn voor andere banken.

Hetzelfde geldt voor België, waar KBC iets lager handelt en iets risicovoller wordt beoordeeld in vergelijking met ING en ABN AMRO.KBC wordt echter met interesse gevolgd, maar heeft nog geen uitbraak gerealiseerd.

De dips hebben waarschijnlijk niet te maken met het nieuws over JPMorgan dat ze een retailplatform in Duitsland gaan starten. Op de lange termijn kan de uitbreiding van JPMorgan naar de rest van Europa echter wel leiden tot meer concurrentie voor Nederlandse, Belgische en andere Europese banken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.