Navigation

Herhaling: Albermarle: Liontown akkoord met nieuw bod - reeds op up


Liontown Resources (Australië), dat steeg met 11,5%, heeft een bod van $4,3 miljard ontvangen van Albemarle ($ALB). Albemarle heeft het exclusieve recht op boekenonderzoek en onderhandelingen gekregen. De grootste producent van lithium breidt daarmee zijn dominante positie uit als de deal doorgaat. De deal zal op de lange termijn goed zijn.

We zitten al op een up in Albemarle. Nu gaat het erom hoe de deal wordt gefinancierd. Dit kan soms druk op een aandeel geven tijdens de overnameperiode. Dat zien we als tijdelijk. We zijn duidelijk bullish voor de lange termijn op Albermarle.

Het nieuwe contante bod van AUD 3 per aandeel vertegenwoordigt een premie van 14,5% ten opzichte van de laatste sluitingsprijs van Liontown en is 20% hoger dan het bod van Albemarle dat eind maart werd gedaan en als te laag werd afgewezen.

Liontown beheert twee belangrijke lithiumafzettingen in West-Australië, waarvan de eerste productie gepland staat voor medio 2024 vanuit zijn vlaggenschipproject Kathleen Valley, dat tot de grootste en hoogwaardigste lithiumafzettingen van hard gesteente ter wereld behoort.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.