Navigation

Alberts: cijfers een "mixed bag" - visie

Aalberts (AALB) rapporteerde een stijging in omzet en winst tijdens het eerste halfjaar, met behoud van de marge, ondanks een daling in omzet bij de duurzame gebouwen divisie.

De nettowinst steeg met 2% naar 189 miljoen euro en de omzet nam met 6% toe tot 1,72 miljard euro, waarvan 51% afkomstig was van de omzet uit duurzame gebouwen.

Het EBITA-resultaat steeg met 6% naar 264 miljoen euro, met een lichte daling van de EBITA-marge naar 15,4%. Het bedrijf heeft prijsinitiatieven genomen om de marge te verbeteren en de gevolgen van duurdere grondstoffen en inflatie te compenseren.

De dalende volumes bij duurzame gebouwen werden gecompenseerd door kostenbesparingen en marketinginspanningen om het marktaandeel te vergroten, waardoor de EBITA-marge op peil bleef. Eind juni bedroegen de voorraden 881 miljoen euro.

Visie op cijfers en het aandeel

Aalberts verwacht in de tweede helft van het jaar meer te investeren en de voorraden verder af te bouwen. Over een langere periode voorzien we een meer gebalanceerde voorraad en een toename in de winstontwikkeling.

Hoewel de voorraden voor nu een uitdaging blijven vormen volgens ons, wordt opgemerkt dat het aandeel momenteel niet echt duur is. Ondanks dat de cijfers als een "mixed bag" worden gezien, behouden we een positieve waardering voor het aandeel.

Wel zijn onze verwachtingen voor de korte termijn niet heel hooggespannen, waarbij we over een langere periode juist een outperformance van het aandeel voorzien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.