Navigation

Aalberts: kans op winstwaarschuwing - implicaties en het aandeel

Aalberts: kans op winstwaarschuwing - implicaties en het aandeel
pro

Aalberts $AALB staat mogelijk voor een winstwaarschuwing, waarbij recente berichten uit de auto-industrie de vooruitzichten verder onder druk zetten.

De recente negatieve ontwikkelingen in de Europese auto-industrie, samen met de verlaagde vraag naar voertuigcomponenten, zijn waarschijnlijk een uitdaging voor Aalberts. Het bedrijf moet dan ook wellicht haar verwachtingen bijstellen.

Vooral berichten van Duitse autofabrikanten, zoals BMW en Volkswagen en op donderdag van Mercedes [artikel volgt later vandaag], laten sombere verwachtingen zien, met lagere productieniveaus en snelle voorraadafbouw door afnemende verkoopcijfers in 2024.

Het aandeel

Ondanks dat we Aalberts zien als één van de meest transparante en beste bedrijven qua communicatie, kan ook dit bedrijf ten prooi vallen aan slechte marktomstandigheden.

Het bedrijf zit goed in elkaar, maar de signalen zijn gewoonweg negatief. Dat is reden om niks met het aandeel te doen. Echter, we hebben ook het idee dat er al veel slecht nieuws in de koers zit en zodoende dat het waarschijnlijk is dat de koers niet zozeer fors hoeft te dalen, maar vooral binnen een range blijft bewegen.

Toelichting

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.