Navigation

Aalberts: enige margedruk - solide in uitdagende markt - visie cijfers en aandeel

Aalberts: enige margedruk - solide in uitdagende markt - visie cijfers en aandeel

Aalberts $AALB heeft in de eerste vier maanden van 2024 een organische omzetdaling van 2,6% gerealiseerd. Ondanks deze daling wist het bedrijf de toegevoegde waardemarge op een goed niveau te houden. Sterke prestaties in industriële technologie en strategische kostenbesparingen droegen hieraan bij. De vooruitzichten zijn gemengd, met verwacht vraagherstel later dit jaar.

Onze visie op het aandeel

Aalberts vertoont veerkracht ondanks uitdagingen in de markt. Het aandeel heeft de afgelopen periode een stijging laten zien. Wij stappen nu nog niet in, maar overwegen wel een positie in te nemen voor de lange termijn. Wij vinden dat het bedrijf een sterk management heeft en rekenen erop dat er op termijn hernieuwde groei kan zijn.

Sterke punten

  • Toegevoegde waardemarge: De marge bleef op een goed niveau dankzij robuuste prijzen en verkoopinitiatieven.
  • Industrieel technologie segment: Groeide met 1,7%, aangedreven door efficiëntieverbeteringen en een sterke orderportefeuille.
  • Kostenbeheersing: Effectieve maatregelen zoals productiviteitsverbetering, kostenbesparingen en voorraadreductie.
  • Verwachting vraagherstel: Klanten van het bedrijf verwachten dat de vraag aantrekt richting het einde van het jaar.

Zwakke punten

  • Organische omzetdaling: Een daling van 2,6%, met name beïnvloed door een afname in de bouwtechnologiesector (kan weer verbeteren).
  • Regionale verschillen: Lagere activiteit in Europa in vergelijking met betere prestaties in Amerika, Azië en het Midden-Oosten.
  • Deelmarktrisico's: Verlaging van eindgebruikersvraag in nieuwbouwprojecten en lagere vraag in de automobielsector.

Samenvatting van de resultaten

Aalberts realiseerde een organische omzetdaling van 2,6% in de eerste vier maanden van 2024, met de bouwtechnologiesector die een daling van 6,1% noteerde en de industriële technologiesector een groei van 1,7%. De toegevoegde waardemarge bleef sterk door effectieve prijsstelling en verkoopinitiatieven. Lagere activiteit in Europa werd deels gecompenseerd door betere prestaties in Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Vooruitgang in productiviteitsverbetering, kostenbesparingen en voorraadreducties zijn zichtbaar.

Outlook en verwachtingen

De vooruitzichten voor de rest van 2024 zijn gemengd. Hoewel een lagere vraag in bepaalde markten wordt verwacht, anticipeert Aalberts op een herstel van de activiteit tegen het einde van het jaar. De focus blijft op organische groei, operationele uitmuntendheid en duurzame ondernemerschap.

Toekomstige verwachtingen in begeleiding van management

CEO Stéphane Simonetta geeft aan dat de eerste vier maanden in lijn waren met de verwachtingen en benadrukt de sterke prestaties ondanks tegenwind. Het bedrijf blijft goed gepositioneerd voor een verwachte vraagherstel later dit jaar, met voortdurende focus op strategische initiatieven en portfolio-optimalisatie.

Conclusie

Aalberts heeft laten zien dat het in staat is om toegevoegde waarde te leveren in uitdagende marktomstandigheden. Met sterke prestaties in industriële technologie en effectieve kostenbeheersing blijft het bedrijf veerkrachtig.

Hoewel er enkele zwakke punten zijn, zoals de dalende omzet en regionale verschillen, blijft Aalberts goed gepositioneerd voor toekomstige groei. Wij wachten nu, maar overwegen toch in te stappen voor de lange termijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.