Navigation

S&P 500: Goldman Sachs bull-bear indicator knippert rood

S&P 500: Goldman Sachs bull-bear indicator knippert rood
pro

Bij Goldman Sachs is hun eigen bull-bear indicator rood gaan knipperen, wat wijst op hogere volatiliteit of zelfs een mogelijke marktcorrectie. Hoewel historische gegevens van Goldman laten zien dat het ongebruikelijk is dat de rendementen in de tweede helft van het jaar zwak zijn na zo'n sterke start, adviseren strategen onder leiding van Peter Oppenheimer beleggers om hun portefeuilles te hedgen of diversifiëren om risico-gecorrigeerde rendementen te beschermen.

"Nu we de tweede helft van het jaar ingaan, nemen de risico's voor aandelenhouders toe," zegt Oppenheimer, wijzend op verhoogde waarderingen en de kans op politieke onrust. "Tegelijkertijd zijn de risicopremies op aandelen sterk gedaald, waardoor er weinig buffer is ten opzichte van obligaties in het geval van schokken."

Analyse van de indicator

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.