Navigation

Aandelen: investeren op all-time highs - een verrassend resultaat

Aandelen: investeren op all-time highs - een verrassend resultaat

Mike Zaccardi merkt in een een recente analyse op dat rendementen van 1 januari 1988 tot 31 december 2023 aantonen dat beleggen op nieuwe hoogtepunten gunstiger kan zijn dan tijdens dips.

Conventionele wijsheid adviseert vaak voorzichtigheid rond all-time highs op de aandelenmarkt. Echter, een recente analyse van de S&P 500 haar totale rendementen van 1 januari 1988 tot 31 december 2023 toont aan dat beleggen op nieuwe hoogtepunten gunstiger kan zijn dan tijdens dips. [Dit blijkt ook zo te zijn op andere globale indices.]

Op de korte termijn, over drie maanden, zijn de rendementen iets lager bij beleggen op een nieuw hoogtepunt, met 2,3% vergeleken met 2,9% bij investeren op de dag. Dit verschil is minimaal, wat suggereert dat directe dips niet significant schadelijk zijn.

Over een middellange termijn van 6 maanden worden de rendementen gelijk. Investeren op de dag geeft een rendement van 5,8%, terwijl investeren op een nieuw hoogtepunt een rendement van 5,9% oplevert. Dit geeft aan dat het momentum op nieuwe hoogtepunten winsten kan behouden.

Wanneer de investeringshorizon wordt verlengd tot een jaar, verschijnt een opmerkelijke verbetering. Investeren op de dag geeft een rendement van 11,9%, terwijl investeren op een nieuw hoogtepunt een rendement van 13,4% oplevert, een verbetering van 1,5%.

Het voordeel van beleggen op nieuwe hoogtepunten wordt duidelijker over twee jaar. Investeren op de dag levert een rendement van 25,0% op, terwijl investeren op een nieuw hoogtepunt een rendement van 28,9% oplevert, een verschil van bijna 4%.

Het meest opvallende verschil is te zien over drie jaar. Beleggen op nieuwe hoogtepunten levert een indrukwekkend rendement van 48,1% op in vergelijking met 40,2% voor beleggen op de dag.

In tegenstelling tot de populaire opvatting kan beleggen op all-time highs een verstandige strategie zijn. Het biedt betere rendementen over middellange tot lange termijn periodes in vergelijking met beleggen tijdens marktterugvallen.

Mike Zaccardi is een ervaren financieel analist en beleggingsstrateeg, bekend om zijn diepgaande inzichten in markttrends en datagestuurde beleggingsstrategieën.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.