Navigation

Herhaling: BofA Fund Manager Survey: geopolitieke onrust vervangt inflatie

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De BofA Fund Manager Survey laat zien dat investeerders optimistisch blijven, gedreven door de verwachting dat de Federal Reserve de rente zal verlagen en dat er een zachte landing zal plaatsvinden. De Magnificent 7 aandelen worden gezien als de meest populaire belegging met een ruime voorsprong op andere opties.

De verwachtingen voor de wereldwijde groei zijn gedaald naar -27%, vergeleken met de vorige maand toen het -6% was. Dit is de grootste daling sinds maart 2022.

Maar liefst 68% van de ondervraagden verwacht een zachte landing, terwijl 18% denkt dat er helemaal geen landing zal zijn. Daarnaast ziet 67% van de investeerders geen recessie aankomen in de komende twaalf maanden.

Verder gelooft 39% van de respondenten dat het monetaire beleid te restrictief is. Ten slotte heeft geopolitieke onrust hogere inflatie vervangen als het grootste risico voor de markt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.