Navigation

Herhaling: Aandelen Nederland: 15% belasting aandelen-terugkoop geschrapt - bullish

Herhaling: Aandelen Nederland: 15% belasting aandelen-terugkoop geschrapt - bullish

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De vier partijen die onderhandelen over de vorming van de volgende Nederlandse regering zijn overeengekomen om een belasting van 15% op aandeleninkoop te annuleren, volgens bronnen dicht bij de onderhandelingen tegen Bloomberg.

De winnaar van de verkiezingen, Geert Wilders, en de drie andere partijen waarmee hij onderhandelt, hebben plannen om deze belasting af te schaffen. Ze willen ook een eerdere beslissing om belastingvoordelen voor expats te verminderen terugdraaien.

Bullish: vooral voor financials

De 15% belasting op het aandelen-terugkoop beleid, dat door verschillende politieke partijen en het bedrijfsleven werd bekritiseerd, zou een extra financiële last voor bedrijven betekenen.

Met het annuleren van deze belastingmaatregel kunnen nu met name financiële instellingen zoals Aegon, ABN AMRO, NN Groep, ING en ASR Holding profiteren die grote programma's hebben lopen, maar ook andere bedrijven met overtollig kasgeld.

De beslissing wordt gezien als een positieve impuls voor de aandelenmarkt, aangezien bedrijven zonder deze belastingdruk vrijer zijn om eigen aandelen in te kopen, wat potentieel de aandelenwaarde kan verhogen.

Het kan er ook toe leiden dat we bij meer bedrijven nu zien dat ze aandelen gaan inkopen. Dit is goed voor Amsterdam en de AEX.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.