Navigation

Apple: lager na de cijfers en guidance - visie

De omzet en de winst per aandeel van Apple $AAPL voor het vierde kwartaal overtroffen de verwachtingen van Wall Street analisten, maar de totale omzet voor het vierde kwartaal is opnieuw gedaald. Nabeurs is de koers van Apple met ruim 3% gedaald. Dit kwam mede doordat het bedrijf aangaf mogelijk niet terug te keren naar groei in het belangrijke feestdagenseizoen.

De cijfers van Apple geven aan dat er nog geen reden is om weer groter in te stappen in dit aandeel, waarbij op basis van de prijsactie van het aandeel er wel een soort "zachte" steun wordt gevormd.

Hoewel de verkoop van iPhones licht steeg vertoonden andere hardwarelijnen, zoals Mac en iPad, een daling. De stijging in de verkoop van de iPhone is mooi meegenomen, maar was aan de matige kant, waardoor er niet direct een groot enthousiasme over heerst.

Het bedrijf kondigde een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 2,5 miljard euro aan, hoger dan de verwachtingen van 1,5 miljard euro. Dit kan misschien enige steun gaan geven aan het aandeel.

Al met al is er naar ons idee tijd om te wachten voordat Apple weer de opwaartse trend gaat hervatten en is er dus geen reden om vol in te zetten op dit aandeel.

De nettowinst steeg tot meer dan 1,98 miljard euro, een aanzienlijke toename ten opzichte van de 979 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar, waarmee de verwachtingen van analisten werden overtroffen.

De winst per aandeel van Apple (WPA) bedroeg $1,46 in vergelijking met de verwachte $1,39 per aandeel. De omzet bedroeg $89,5 miljard, hoger dan de verwachte $89,28 miljard.

Hoewel de verkoop van iPhones licht steeg, vertoonden andere hardwarelijnen, zoals Mac en iPad, een daling.

Het bedrijf kondigde een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 2,5 miljard euro aan, hoger dan de voorspellingen van analisten, na een eerdere terugkoop van 1,5 miljard euro in oktober.

Ondanks zorgen over toenemende concurrentie, met name in Groot-China, waar de verkoop min of meer gelijk bleef, blijft Apple een aanzienlijke kasreserve van 162,1 miljard dollar behouden en kondigde het een dividend van 24 cent per aandeel aan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.