Navigation

Herhaling: Podcast & artikel: Apple: Vision Pro - iPhone en meer - visie aandeel

Herhaling: Podcast & artikel: Apple: Vision Pro - iPhone en meer - visie aandeel

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Mensen die de Apple Vision Pro-headsets hebben gekocht beginnen deze terug te sturen vanwege ontevredenheid. Dit schrijft The Verge. Gebruikers zijn teleurgesteld vanwege ongemak, hoofdpijn en oogvermoeidheid. Sommigen klagen ook over een gebrek aan productiviteit in verhouding tot de hoge prijs. Diverse gebruikers stellen vast dat het apparaat niet voldoet aan hun werkbehoeften.

Hoewel de reacties van vroege gebruikers invloed kunnen hebben op de toekomst van de Vision Pro, zijn de werkelijke impact en retourpercentages nog onbekend.

audio-thumbnail
Podcast & artikel: Apple: Vision Pro - iPhone en meer - visie op het aandeel
0:00
/315.928525

iPhone verkopen in China

Zoals vanochtend reeds gemeld, meldt TF International-analist Ming-Chi Kuo dat de iPhone-zendingen op de Chinese markt blijven dalen op jaarbasis. De prijsverlagingen aan het begin van het jaar hebben slechts beperkt geholpen bij de zendingen. Ming-Chi Kuo wordt beschouwd als één van de toonaangevende analisten op het gebied van Apple.

Buffet kleiner in het aandeel

In het vierde kwartaal van 2023 heeft Warren Buffett's Berkshire Hathaway zijn aanzienlijke belang in Apple iets verminderd door ongeveer 1% van zijn aandelen te verkopen zoals op donderdag gemeld. Desondanks behoudt Berkshire nog steeds een aanzienlijk belang van 5,9% in Apple, ter waarde van ongeveer $165 miljard, wat een belangrijk onderdeel is geworden van hun portfolio.

Topontwerper verlaat bedrijf

Topontwerper, Bart Andre, verlaat na 32 jaar Apple, zoals deze week bekend werd. Kostenbesparende maatregelen en veranderingen in leiderschap hebben mogelijk bijgedragen aan deze stap.

Het vertrek van Andre, die in 1992 bij het bedrijf kwam, samen met Jony Ive, markeert een belangrijke verandering binnen het ontwerpteam van Apple. Chief Operating Officer Jeff Williams staat momenteel aan het hoofd van het ontwerpteam.

Ook iets positiefs: werkt aan nieuwe softwaretool

Apple werkt aan een nieuwe softwaretool voor app-ontwikkelaars die de concurrentie met Microsoft moet aangaan. Dit schrijft Bloomberg. Deze tool maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en zou ontwikkelaars helpen om code sneller te maken.

De tool is bijna klaar en wordt momenteel intern getest. Het zal naar verwachting later dit jaar worden uitgebracht voor externe softwareontwikkelaars als onderdeel van de volgende grote versie van Xcode, de belangrijkste programmeersoftware van Apple.

De conclusie

De teleurstelling onder sommige Apple-fans over de Vision Pro vormt een extra uitdaging voor Apple, dat momenteel geen duidelijke nieuwe groeimotor heeft op korte termijn. Gezien de hoge prijs en klachten lijkt de Vision Pro ook geen grote winstgenerator te worden in de komende kwartalen.


De stap van Buffett is opvallend en kan aangeven dat Berkshire Hathaway mogelijk zijn positie verder wil verminderen om een te dominante positie in haar portfolio te voorkomen.

Ming-Chi Kuo's alarmerende opmerkingen over China voegen hier nog een extra laag van onzekerheid aan toe.

Al met al heeft Apple momenteel nog niet alles op orde en is het geen favoriet. Een grote daling lijkt echter onwaarschijnlijk, omdat het bedrijf waarschijnlijk via aandeleninkoopprogramma's het aandeel zal ondersteunen.

Met andere woorden: de voortdurende onrust bij Apple blijft zorgwekkend. Momenteel zien we Apple niet als een favoriet in de techsector, en het lijkt erop dat het bedrijf nog steeds op zoek is naar een heruitvinding. De hoge vrije kasstroom en de inkoop van aandelen blijven het aandeel ondersteunen en we zien geen grote daling op korte termijn. Maar er is ook geen reden om volop in het aandeel te stappen. Het is momenteel geen favoriet.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.