Navigation

ABN AMRO: breekt verder uit naar boven - wat zegt de chart

ABN AMRO: breekt verder uit naar boven - wat zegt de chart

Het aandeel ABN AMRO $ABN weet de rally voort te zetten. Net als andere financials in Amsterdam rekenen we op meer winst. We zijn in 3 etappes ingestapt en blijven op een stijging zitten. Niet alleen kan er meer koerswinst komen, ook het dividend is aantrekkelijk. Laten we eens kijken wat de chart ons vertelt.

Het huidige trendbeeld van ABN AMRO laat zien dat het aandeel sinds de dieptepunten van 2020 in een opwaartse trend zit, met hogere toppen en hogere bodems. Het aandeel beweegt momenteel binnen een stijgend kanaal, waarbij de bovenste grens rond de 18 euro ligt als eerste weerstand en de onderste grens rond de 14 euro als steun. De huidige koers bevindt zich ongeveer in het midden van dit kanaal.

De ondersteunings- en weerstandsniveaus zijn duidelijk: de onmiddellijke ondersteuning ligt rond de 14 euro en de weerstand rond de 18. De recente prijsbewegingen suggereren dat het aandeel boven significante voortschrijdende gemiddelden beweegt, wat de bullish trend ondersteunt. Dit wijst op een grote kans van een doorbraak van de 18 euro.

Zolang de koers binnen het stijgende kanaal blijft en hogere toppen maakt, blijft het optimistische vooruitzicht van kracht. Echter, een doorbraak onder de onderste grens van het kanaal kan een trendomkeer signaleren. Daar wijzen de signalen nu echter niet op. Wij blijven dus op een stijging zitten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.