Navigation

ABN AMRO: lager op CET1-kapitaalratio - momentopname en koopkans - update

ABN AMRO: lager op CET1-kapitaalratio - momentopname en koopkans - update

Het aandeel ABN AMRO staat 3% lager, ondanks goede kwartaalcijfers (zie dit bericht). Er zijn analisten die wijzen op de CET1-kapitaalratio die zwakker dan verwacht is. De CET1-kapitaalratio daalde onverwacht met 0,4 procentpunt, wat betekent dat er minder ruimte is om de aandeelhouder te belonen volgens deze parameter.

Dit kapitaalratio geeft aan hoeveel buffer de bank heeft om verliezen op te vangen en is belangrijk voor de financiële gezondheid van een bank. Een lager CET1-kapitaalratio kan volgens analisten toekomstige extra uitkeringen aan aandeelhouders in de weg staan.

Wij geloven dat dit niet het geval is. ABN AMRO heeft in haar toelichting in het persbericht en andere kanalen, zoals Bloomberg, aangegeven dat ze er goed genoeg voor staan en juist extra kapitaal aan de aandeelhouder willen uitkeren.

Momenteel is de de Basel III CET1-ratio 13,8% en de Basel IV CET1-ratio rond de 14%. Dit wijst nog altijd op een een solide financiële basis en ruimte om aandeelhouders extra te belonen.

Ook gaan we ervan uit dat de CET1-kapitaalratio weer gaat verbeteren en dat het bedrijf tussen de 1 en 1,2 miljard euro heeft om uit te keren aan aandeelhouders of aandelen voor in te kopen.

Ondanks de zorgen van analisten (in goed onderbouwde rapporten), hebben wij eerder vandaag onze positie in het aandeel verzwaard, gezien onze positieve visie op de cijfers en de lange termijn vooruitzichten van ABN AMRO.

We zien het huidige de CET1-kapitaalratio als tijdelijk en verwachten dat het bedrijf in de toekomst hogere aandeelhouders-uitkeringen zal blijven doen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.