Navigation

ABN AMRO: overname Hauck Aufhäuser Lampe - sterke zet - reeds op up

ABN AMRO $ABN heeft bekendgemaakt dat het de Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe (HAL) overneemt. Met deze strategische overname versterkt ABN AMRO de positie die het in Duitsland met Bethmann Bank al heeft op het gebied van vermogensbeheer.

Visie op het aandeel

Deze overname benadrukt niet alleen de strategische visie van ABN AMRO, maar wijst ook op een bredere trend van consolidatie binnen de bancaire sector, gedreven door de huidige lage waarderingen van banken. Dit kan een nieuwe consolidatieslag in de sector teweegbrengen, wat mogelijk de beurskoersen in deze sector kan ondersteunen.

Wij zitten op een stijging van het aandeel ABN AMRO. Naast dat het dividend aantrekkelijk is, is het aandeel ondergewaardeerd is. En deze overname toont overname aan dat er nog steeds waarde en groeipotentieel is binnen de bancaire sector, wat kan bijdragen aan een positief sentiment onder investeerders. Wij blijven op een up zitten bij ABN AMRO.

Financiële details en synergiën

De overnamesom bedraagt 672 miljoen euro. Door de acquisitie neemt het beheerde vermogen van ABN AMRO toe met circa 26 miljard euro, wat het totaal op 70 miljard euro brengt. Bovendien voegt de bank 2 miljard euro aan leningen toe aan haar portfolio. De overname zal naar verwachting de top 3 positie van ABN AMRO als bank voor vermogende klanten in Duitsland versterken, wat de grootste markt voor private banking in Europa is.

Uitbreiding van activiteiten in duitsland

De overname van HAL zorgt ervoor dat Bethmann Bank – de private banking tak van ABN AMRO in Duitsland – één van de grootste dienstverleners wordt voor vermogende particuliere klanten, familiebedrijven en institutionele klanten in Duitsland. CEO Robert Swaak benadrukte dat dit een unieke kans is om de Duitse activiteiten uit te breiden.

Invloed op kapitaalratio en kostenbesparingen

ABN AMRO verwacht dat de overname een impact van 45 basispunten zal hebben op de CET1-ratio, gebaseerd op de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar. Verder worden over een periode van drie jaar ongeveer 60 miljoen euro aan kostensynergiën verwacht. Ook zullen inkomenssynergiën naar verwachting een positief effect hebben. De pro-forma run-rate return on equity wordt geschat op een stijging van ongeveer 0,4 procent, gebaseerd op de resultaten van het afgelopen eerste kwartaal.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.