Navigation

Acomo: tranendal door verkeerde cacaohedge

Acomo (ACOMO) zag in de eerste helft van 2023 de omzet en winst dalen, voornamelijk door een verkeerde cacaohedge. Als gevolg van deze cijfers is de aandelenkoers sterk gedaald.

Ondanks de uitdagingen handhaaft het bedrijf het dividend van 0,40 euro waardoor wij een positieve waardering op het aandeel vasthouden. De prijsactie van het aandeel ziet er echter momenteel niet goed uit, wat kan betekenen dat het voorlopig binnen een bepaald bereik kan blijven.

Acomo laat ook weten dat het moeilijk is om marktontwikkelingen en resultaten voor de rest van 2023 te voorspellen, gezien de aard van de activiteiten van de groep.

De omzet daalde met ruim zes procent tot 668 miljoen euro. De EBITDA kwam uit op 49,8 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 22,0 miljoen euro, vergeleken met 31,2 miljoen euro een jaar eerder.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.