Navigation

Ahold: marktaandeel toegenomen in Nederland - visie op het aandeel

Ahold: marktaandeel toegenomen in Nederland - visie op het aandeel

Het marktaandeel van Albert Heijn, onderdeel van Ahold $AD, is in 2023 gestegen naar 37,1% in Nederland, vergeleken met 36,7% in 2022. De dat is niet verassend, nadat Jumbo eerder meldde dat haar marktaandeel is teruggelopen. Jumbo eerder dat hun marktaandeel vorig jaar is gedaald naar ongeveer 21 procent.

Toen hebben we ook aangegeven dat we niets doen met het aandeel Ahold, omdat we rekenen op lagere marges, vooral in Amerika. Dat is een belangrijke markt voor Ahold. Ook blijkt uit de cijfers van vandaag dat een gedeelte van een groter marktaandeel vooral voortkomt uit een overname van winkels van Jan Linders.

Ondertussen is de koers ook verder gedaald de laatste tijd. Nu zien we het aandeel op prijs actie op een soort support liggen. Mocht deze houden, dan kan er misschien een trading kans ontstaan.

Echter, ondanks dat Ahold zich positief uitlaat in het persbericht over Albert Heijn, zijn de vooruitzichten toch nog steeds troebel. Dit vanwege de kans op een nieuwe prijzenoorlog (om marktaandeel te winnen) en de kans dat prijsstijgingen niet meer geaccepteerd worden door de consumenten. Al met al kijken we het dus nog steeds aan en doen we nu nog niets met het aandeel.

Terug naar het persbericht

De groei wordt voornamelijk toegeschreven aan een toename van het klantenbestand en positieve bijdragen van nieuwe AH to go-vestigingen en omgebouwde Jan Linders-winkels in Nederland en België. Hiermee groeide het marktaandeel van Albert Heijn voor het vijfde opeenvolgende jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.