Navigation

Adobe: onderuit op videocreatietool van OpenAI - Sora

Adobe: onderuit op videocreatietool van OpenAI - Sora

Vanaf een prijs van $344 zitten we op een stijging gezien in het aandeel Adobe $ADBE. Op vrijdag daalde het aandeel Adobe met meer dan 7%, vanwege zorgen over de opkomende concurrentie van Sora voor bepaalde toepassingen van Adobe, zoals de Creative Cloud Suite. Sora is de nieuwe videocreatietool van OpenAI.

OpenAI betreedt nu het terrein van videocreatietools met de introductie van Sora, een tekst-naar-video-generator die realistische video's kan maken op basis van eenvoudige tekstbeschrijvingen.

Adobe is actief in dit gebied via onder meer haar Creative Cloud Suite, en nu OpenAI met een concurrerend product komt beginnen beleggers te twijfelen over het mogelijke effect op de resultaten van Adobe.

Huidige up evalueren

Wij zijn eerder op een redelijk gunstig niveau ingestapt in Adobe. We hebben één keer een stukje winst genomen tijdens een opwaartse beweging, maar de rest van de up hebben we laten liggen.

Nu de kans toeneemt dat er meer concurrentie komt, sluiten we niet uit dat we onze stop-loss gaan aantrekken of zelfs volledig gaan uitstappen. Dit komt ook omdat Adobe geen goedkoop aandeel meer is. We zullen hier mogelijk op terugkomen nadat we deze beslissing hebben genomen en de Amerikaanse beurs weer open is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.