Navigation

Herhaling: Adidas: outlook Nike kan wijzen op winstwaarschuwing ADS

Herhaling: Adidas: outlook Nike kan wijzen op winstwaarschuwing ADS

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De verlaagde vooruitzichten van Nike $NKE hebben de aandacht gevestigd op de uitdagingen waarmee de sportkledingindustrie wordt geconfronteerd. Naast andere zaken kan het wijzen op een nieuwe winstwaarschuwing van Adidas $ADS. De kans dat het aandeel Adidas gaat dalen is toegenomen.

Nike verwacht nu dat de omzet in het fiscale jaar 2025 met midden enkele cijfers zal dalen, in tegenstelling tot de eerdere verwachting van groei. Dit wordt toegeschreven aan factoren zoals tragere online verkoop, geplande dalingen in klassieke schoenencollecties, en toegenomen macro-onzekerheid in de regio Groot-China.

Deze ontwikkelingen suggereren dat concurrent Adidas mogelijk ook te maken krijgt met soortgelijke uitdagingen, en zelfs met een lagere outlook kan komen, omdat China juist aan het herstellen was. Tevens hebben blijkbaar de huidige sport evenementen niet het gewenste positieve effect op de verkoop.

Adidas heeft eerder ook een onderzoek gestart naar beschuldigingen van grootschalige omkoping in China na een klacht van een klokkenluider. In een anonieme brief worden beschuldigingen geuit tegen senior personeel, betreffende omkoping en verduistering van miljoenen euro's.

Dit heeft geleid tot een grondig onderzoek waarbij verschillende Chinese medewerkers steekpenningen van externe dienstverleners zouden hebben ontvangen, waaronder contante betalingen en fysieke items zoals onroerend goed.

Adidas meldde eerder een groei van 8% in de verkoop in China in het eerste kwartaal van dit jaar, en voorspelde in maart een herstel in China met een verwachte dubbelcijferige groei na een stijging van 37% in het vierde kwartaal van 2023. Deze voorspellingen staan nu mogelijk onder druk door de huidige beschuldigingen en gezien de outlook van Nike.

De verlaagde vooruitzichten van Nike wijzen op een zwakke markt in China, wat erop duidt dat Adidas mogelijk ook te maken krijgt met tegenvallende resultaten. Door de beschuldigingen van grootschalige omkoping en de daaruit voortvloeiende juridische en reputatieschade, plus mogelijke een te kleine boost van sportevenementen, kan Adidas zijn verwachtingen moeten temperen.

Dit kan leiden tot een nieuwe winstwaarschuwing. We blijven dan ook voor nu weg uit het aandeel en de eerdere voorsprong die Adidas had ten opzichte van concurrenten lijkt zich niet door te zetten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.