Navigation

Adobe: mooie winst verzilveren - up vanaf 344 - nu einde rit naar boven - update

Dit is een vervolg op een eerste update.

Op donderdag na het sluiten van de officiële handel is Adobe $ADBE met de cijfers gekomen. Hierdoor is de koers gedaald en staat momenteel in de officiële handel rond de 12% lager. We hebben naar aanleiding van de cijfers eerder vandaag hier al een artikel over geschreven en dit is de update.

Voor de cijfers hadden we een al beetje twijfel of deze cijfers wel zouden kunnen voldoen aan de verwachtingen. En nu, na de cijfers, zien we dat de outlook aan de matige kant is. Ondanks het nieuwe aandeleninkoopprogramma van 25 miljard dollar ligt de koers lager. Met andere woorden, beleggers vinden de allocatie van dit geld minder gunstig en voorzien een tragere groei.

Mooie winst verzilveren

De kans is aanwezig dat op de lange termijn Adobe wel weer gaat stijgen. Maar op de korte termijn vinden we het mooi geweest. We zijn op 344 dollar ingestapt en kunnen nu op een relatief mooi niveau (500 dollar) uitstappen, ondanks de sterke daling van het aandeel. Uiteraard was het beter geweest om helemaal weg te zijn voor de cijfers, maar dat is beleggen.

Wat betreft het aandeel Adobe, nadat we waren ingestapt in mei 2023 op een stand van 344 dollar, hebben we op de weg naar boven één keer deze positie iets gereduceerd. Zodoende creëerden we een free ride die nu aan het einde van de rit is gekomen.

Nu vinden we het aandeel eigenlijk te duur en gezien de reactie op de cijfers vinden we het beste om nu volledig naar neutraal gaan. We kunnen dan kijken of het aandeel op een lager niveau kan worden opgepakt. Echter, het is mogelijk dat dit pas rond de 400 dollar zal zijn wat ons inziens met de huidige bekende gegevens een redelijke waardering is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.