Navigation

Adidas: hoger na cijfers op verkeerde gronden

Onverwacht sterke verkoop van Yeezy-schoenen zal het verwachte operationele verlies van Adidas (ADS) voor het jaar verminderen tot 450 miljoen euro. Dit blijkt uit een update.

Het bedrijf behaalde een bruto marge van 50,9% bij een operationele winst van 176 miljoen euro in het tweede kwartaal. Ondanks controverses blijft de populariteit van Yeezy-schoenen hoog. Daarnaast presteerde de rest van het bedrijf ook iets beter dan verwacht in het tweede kwartaal.

Stijging aandeel op "gijzeling" Yeezy

De mogelijke impact van de afschrijving op de Yeezy-voorraad is nu teruggelopen tot 400 miljoen euro. Dat is inderdaad een opsteker, maar het is ook slecht dat een heel bedrijf wordt gegijzeld door één productlijn waar ze notabene mee zijn gestopt.

In januari zijn we op een stijging gaan zitten van Adidas. Die up is nog steeds intact, maar wel met een stop flink in de winst. Op basis van prijs gedreven actie moet gezegd worden dat het aandeel zeker in een stijgend trendkanaal zit.

Ook na de update van Adidas en ondanks het mooie technische plaatje van het aandeel blijven wij voorzichtiger over het aandeel. De vooruitzichten blijven mistig met een consument die kritischer is geworden. Dit is vooral te zien in de VS. De conclusie is dat we wel op een stijging blijven zitten, maar niet zouden bijkopen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.