Navigation

Adyen: sterke toename rente-inkomsten klantengeld - visie op het aandeel

Adyen: sterke toename rente-inkomsten klantengeld - visie op het aandeel

De rentebaten van klantengeld bij Adyen $ADYEN laten een aanzienlijke stijging zien in de afgelopen jaren. Deze zijn gestegen €1,28 miljoen in maart 2021 naar €272,03 miljoen op 31 december 2023. Deze extra inkomsten kunnen een buffer vormen voor het bedrijf, maar veranderen onze visie op het aandeel momenteel niet.

Het aandeel

Ondanks de groei in rente-inkomsten en de solide klantenbasis, blijft de huidige waardering van het aandeel Adyen eerlijk en niet ondergewaardeerd volgens ons. Het aandeel is momenteel geen koopje, mede door de intense concurrentie en de twijfels over de duurzaamheid van de huidige marges.

Daarom blijven wij nog steeds weg uit het aandeel dat ook rare bokkensprongen de afgelopen 9 maanden heeft laten zien. Ook op de aandelen-chart zien we meer een eerlijke waardering dan een stijging.

De kans is aanwezig dat een lagere rente de rente-inkomsten onder druk gaat zetten, waartegen wel een groeiende omzet staat. Dat zien we dus meer als vestzak broekzak

Adyen's prestaties houden we in de gaten om te zien of het bedrijf in staat zal zijn om zijn groeipad voort te zetten en aan de markverwachtingen te voldoen. Daar hebben we dus enige twijfels over.

Financiële Resultaten Q1 2024

Adyen verwerkte in het eerste kwartaal van 2024 een volume van €297,8 miljard, wat een stijging van 46% betekent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De netto-omzet steeg met 21% naar €438 miljoen. Ondanks deze groei voldeden de cijfers niet aan de marktverwachtingen, wat bijdroeg aan de daling van de aandelenkoers​ toen.

Marktpositie en klantenbestand

Adyen werkt samen met enkele van de grootste namen in de industrie, zoals Meta, Uber, H&M, eBay en Microsoft. Deze grote klantenbasis zorgt voor een stabiele inkomstenstroom en versterkt de marktpositie van Adyen​​. De betrouwbaarheid en diversiteit van hun klantenportfolio maken Adyen tot een sterke speler in de betalingsverwerkingsmarkt. Echter ook dan is het aandeel aan de dure kant.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.