Navigation

Adyen: onjuiste berekening marktwaarnemers over geld verdienen met rente

De koers van Adyen $ADYEN stabiliseert tot nu toe vandaag. Dit komt mede doordat er marktwachters zijn die wijzen op de grote kaspositie op de bank bij het bedrijf wat rente kan opleveren. De berekeningen zijn echter onjuist.


Dit geld omvat inclusief klantengeld een bedrag van 8 miljard euro. Het eigen geldbedrag bedraagt 2 miljard euro en kan aanzienlijk meer opleveren bij het parkeren bij de ECB, zo wordt gesuggereerd. Toch moet er enige voorzichtigheid zijn over deze bewering.


Adyen kan (waarschijnlijk) geen rente verdienen aan klantengeld. Klanten moeten altijd beschikken over dit bedrag voor het terugbetalen van retourzendingen.
Tevens is het geld ook niet van Adyen, maar van de klanten die op het platform draaien.


Dan blijft er 2 miljard euro over. Naast dat er recent aanpassingen zijn gedaan bij het verdienen van rente op geld bij de ECB geldt ook dat bij het overnight parkeren het rendement stukken lager is dan de gesuggereerde 3 tot 5 procent.


Koers zou nog een keer kunnen halveren

Wat betreft het aandeel Adyen, na de zwakke cijfers vorige week zijn we voorlopig helemaal terughoudend. Er is intense concurrentie en de groei zou kunnen vertragen door deze concurrentie, wat tot lagere marges leidt. Daar komt bij dat het aandeel bij een lagere groei nog steeds erg duur is. We sluiten het nog steeds niet uit dat de koers nog een keer gehalveerd wordt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.