Navigation

Aegon: met cijfers - kan de voeten net wel of net niet droog houden - visie aandeel

Aegon: met cijfers - kan de voeten net wel of net niet droog houden - visie aandeel
pro

Aegon $AGN rapporteerde een nettoverlies van € 65 miljoen in de eerste helft van 2024, grotendeels beïnvloed door negatieve waardeveranderingen in de Verenigde Staten. Het operationeel resultaat daalde met 8% tot € 750 miljoen, vooral door ongunstige sterftecijfers in de VS. Het is met de hakken over de sloot en niet echt een feest.

De kapitaalgeneratie daalde met 5% naar € 588 miljoen, terwijl de kaspositie van de holding boven het operationele bereik bleef met € 2,1 miljard. Ondanks deze uitdagingen steeg het interim-dividend naar € 0,16 per aandeel, een toename van € 0,02 ten opzichte van het vorige jaar. De outlook is gehandhaafd.

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.