Navigation

AEX: een blik op de technische gegevens de chart

AEX: een blik op de technische gegevens de chart

De grafiek toont de AEX op weekbasis met verschillende trendlijnen en ondersteunings en weerstands niveaus. We gaan kijken naar de AEX puur op prijs gedreven actie zonder rekening te houden met andere factoren.

De AEX-index vertoont een duidelijke opwaartse trend vanaf het dieptepunt in het begin van 2020. Zoals eerder geschetst zou de AEX naar de 900 gaan en daarna naar de 1000. Hoewel dit niet in een rechte lijn zal gebeuren, is dit scenario nog steeds intact.

Dit is te zien aan de reeks hogere toppen en hogere bodems. Het opwaartse trendkanaal is gemarkeerd en laat zien dat de index zich gedurende een langere periode binnen dit kanaal beweegt.

Binnen de primaire trend heeft de index perioden van consolidatie en correctie doorgemaakt, zoals de daling in 2022. De grafiek toont een herstel van deze correctie, waarbij de index recentelijk boven de vorige weerstandsniveaus is uitgebroken.

De onderste grens van het trendkanaal fungeert als een dynamisch ondersteuningsniveau. Historische horizontale steun is te zien rond de 700-725, wat tijdens de correctie in 2022 als steun heeft gediend. De bovenste grens van het trendkanaal fungeert als een dynamisch weerstandsniveau. Een significant horizontaal weerstandsniveau was rond de 800-825, wat de index recentelijk heeft doorbroken, wat wijst op een uitbraak.

De AEX-index bevindt zich in een sterke opwaartse trend en handelt momenteel in de buurt van de bovenste grens van het lange termijn trendkanaal. De uitbraak boven de vorige weerstand rond 800-825 is een bullish signaal, wat wijst op verder opwaarts potentieel.

Belangrijke ondersteuningsniveaus om in de gaten te houden zijn rond de 800 (voormalige weerstand die nu als steun fungeert) en de onderste grens van het trendkanaal.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.