Navigation

AEX: op basis van Dynamic Trend Following

AEX: op basis van Dynamic Trend Following

We gaan een blik werpen op de AEX-index op basis van Dynamic Trend Following (DTF). Bij dit systeem hebben we bepaalde volatiliteit uit de koersen gefilterd, waardoor je een veel duidelijkere trend kunt waarnemen.

Dit systeem is trend following, wat betekent dat je nooit de eerste bent, maar vooral de trends volgt. We gebruiken Dynamic Trend Following vaak om op de langere termijn te kijken waar de markten naartoe gaan. In dit geval gaan we specifiek kijken naar de AEX.

We zien dat de trend duidelijk opwaarts blijft op basis van Dynamic Trend Following. Deze trend is al langer opwaarts. De laatste onderbroken stijging van de AEX, gemeten aan de witte lijn, is één van de langere stijgingen die we zien sinds eind 2020-2021.

Dit kan betekenen dat je op een gegeven moment ook een daling kunt verwachten, dus een correctie. Maar dat gezegd hebbende, is er op basis van deze grafiek geen enkele reden om aan te nemen dat de trend zich nu al omdraait. We zien geen dubbele toppen en ook geen andere conflicterende signalen.

Zodoende gaan we ervan uit dat op basis van deze chart, zelfs bij diepere correcties die misschien kunnen leiden tot ongeveer tot 850 à 860, de trend van de AEX naar boven blijft. Dit wijst erop dat we nog altijd op weg zijn naar de 1000.

Met andere woorden, op basis van Dynamic Trend Following ligt de AEX er nog steeds sterk bij.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.