Navigation

AEX: op de chart rond eerste steun - toch kans nu eerst verdere daling

AEX: op de chart rond eerste steun - toch kans nu eerst verdere daling

De technische analyse van de AEX $AEX toont momenteel eventueel een mogelijke terugval naar de 800-puntengrens. Hoewel de index zich nu bevindt in een dalende fase binnen het stijgende trendkanaal, is er enige steun te vinden rond het midden van dit kanaal, rond de 840 punten. Mocht deze steun niet standhouden, dan kan er dus een verdere dip plaatsvinden richting 800 punten. Dit markeert dan een snelle en hevige correctie die momenteel is ingezet.

Op de lange termijn is de opwaartse trend nog niet doorbroken. Dit betekent dat deze daling vooralsnog moet worden gezien als een correctie binnen een stijgende markt. Indien de steun op 800 punten niet houdt, zou de index zelfs kunnen dalen tot 750 punten, wat een aanzienlijke neerwaartse beweging zou betekenen. Maar nog steeds geen signaal van een langdurige bear market.

Momenteel is er een kans op een verdere "flush" naar beneden voordat een eventuele opwaartse trend kan worden voortgezet. Ondanks de huidige onzekerheid zijn er op de lange termijn signalen die wijzen op een mogelijke stijging richting de 1000 punten. Het is nu echter belangrijk om af te wachten tot de rust terugkeert in de markt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.