Navigation

AEX: nieuw record - op weg naar 840 en daarna 900 - visie

AEX: nieuw record - op weg naar 840 en daarna 900 - visie

De AEX in Amsterdam heeft een nieuw record bereikt.De stijging die we momenteel zien heeft te maken met het feit dat bijvoorbeeld ASML relatief goed presteert en natuurlijk de laatste dagen Shell helpt. Ook andere aandelen doen het prima zoals bijvoorbeeld Besi of ASMI.

De AEX heeft hiermee het oude record doorbroken. Dat stond op 829,66 en dateerde van november 2021. De stijging in Amsterdam komt niet geheel onverwacht.

We hebben laatst namelijk al aandacht besteed aan de prijs gedreven actie van de AEX. En daarbij wezen op de kans dat, hoewel er altijd een correctie kan plaatsvinden, de veronderstelling was dat de AEX verder zou stijgen.

Wij zien een eerste volgende horde rond de 840. De AEX index kan nog altijd een keer te corrigeren naar bijvoorbeeld ongeveer 800 tot 810. Maar dat gezegd hebbende gaan wij er ook vanuit onvoorziene omstandigheden daar gelaten dat de trend verder naar boven zou zijn en in de komende 12 maanden heel misschien de 900 zelfs in zicht komt.

Dat lijkt nu nog ver weg. Maar Amsterdam is een goedkope beurs. Zelfs de mindere afgoden zijn relatief goedkoop. Tel daar de dalende rente bij op en ook de wil van bedrijven om eigen aandelen in te kopen. Dan kan er zomaar een toverdrank ontstaan ergens in de komende 12 maanden die de AEX naar de 900 brengt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.