Navigation

AEX: op prijs gedreven actie - de chart

AEX: op prijs gedreven actie - de chart

Wanneer we de AEX $AEX puur analyseren op basis van prijs gedreven actie, zoals weergegeven in de grafiek, lijkt het korte termijnpatroon minder gunstig.

Deze observatie impliceert niet dat sterke handelsdagen uitgesloten zijn, noch garandeert het een daling. Het zou echter niet verrassend zijn als de index een stap terug doet, mogelijk naar een niveau rond de 890.

Als dat niveau niet standhoudt, kan een daling naar het midden van het gemiddelde stijgingskanaal—zichtbaar sinds eind 2022—plaatsvinden, wat rond de 850 ligt.

Aan de bovenkant, aangegeven door de rode balk in de grafiek, zien we een weerstandsniveau. Terwijl we deze zone naderen, blijven prijs-retracements zich manifesteren. Voor een daadwerkelijke doorbraak is het essentieel om deze weerstand te overwinnen.

Het is belangrijk op te merken dat een doorbraak zeker wordt verwacht, aangezien de langere termijntrend intact blijft. Zelfs als de AEX tijdelijk zou dalen naar een niveau van 790 (de onderkant van het stijgingskanaal), blijft de algehele opwaartse trend onaangetast.

Desondanks benadrukt deze context een verhoogde onzekerheid op de korte termijn. We kunnen de mogelijkheid van afwisselende dagen met sterke prestaties en dagen met gemiddeld sterkere dalingen niet uitsluiten. Dit is overigens nog niks alarmerends en voor alle duidelijk, ook geen verstoring van de langere uptrend.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.