Navigation

AEX: lager door chippers na cijfers ASML - tussentijdse update

AEX: lager door chippers na cijfers ASML - tussentijdse update

Even een korte tussentijdse update, waarbij we ons focussen op Amsterdam alleen. De AEX ligt 1,1% lager en de koers van ASML daalt op dit moment met 7%. BE Semiconductor en ASM International liggen 4% lager.

ASML heeft vanochtend cijfers gepubliceerd, die we in een instant view hebben behandeld. Later vandaag komen we hier nog een keer op terug, waarbij deze cijfers gemengde resultaten laten zien. Het orderboek is ijzersterk, maar tegelijkertijd ligt de verkoopverwachting voor het derde kwartaal onder de verwachtingen. Daarnaast willen de Amerikanen nog strengere regels opstellen voor de export van halfgeleiderapparatuur naar China, wat bijdraagt aan de daling.

Wat betreft ASML verwachten we op de lange termijn dat de koers verder blijft stijgen. Op de korte termijn is nu echter een aanleiding gevonden voor een koersdaling. We denken ook dat er momenteel veel "vuilnis" buiten wordt gezet vanwege veranderingen in het management, zodat volgend jaar met een schone lei begonnen kan worden.

Vanmiddag gaan we moeten kijken hoe de Amerikanen reageren op de situatie, waarbij we er rekening mee houden dat de cijfers van ASML vooral als een excuus kunnen dienen om winst te nemen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.