Navigation

Herhaling: AEX: op prijs gedreven actie - de chart en de trend

Herhaling: AEX: op prijs gedreven actie - de chart en de trend

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De AEX $AEX toont momenteel een sterke opwaartse trend binnen een stijgend trendkanaal, zoals zichtbaar op de weekchart. De huidige koers rond de 918 tot 919 wijst erop dat de index dicht bij de bovenkant van dit kanaal beweegt.

Dit kanaal is eigenlijk al begonnen na de dieptepunten van 2020. De ondergrens van dit kanaal functioneert consistent als steunlijn, terwijl de bovengrens fungeert als weerstandslijn.

Gezien de positieve marktsentimenten en de aanhoudende koopdruk, is er een reële mogelijkheid dat de AEX de bovenkant van het trendkanaal zal doorbreken. Een uitbraak boven de huidige weerstandsniveaus zou een versnelling van de opwaartse beweging kunnen betekenen, wat de deur opent voor verdere winst.

Als de index erin slaagt om zich boven de weerstandslijn te vestigen, kan dit leiden tot nieuwe hoogtepunten en een voortzetting van de opwaartse trend op de langere termijn.

De marktdynamiek ondersteunt momenteel deze optimistische visie, waardoor beleggers voorzichtig optimistisch kunnen blijven over de toekomst van de AEX.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.