Navigation

AEX: de index op prijs gedreven actie - wel of geen nieuwe records

AEX: de index op prijs gedreven actie - wel of geen nieuwe records

De AEX-index gaan we analyseren aan de hand van de grafiek, specifiek op de 2-weekchart. We richten ons hier volledig op de prijs gedreven actie en laten alle andere factoren buiten beschouwing.

Als we naar de grafiek kijken, zien we dat de AEX nog steeds in een langere opwaartse trend zit, iets waar we al vaker over gesproken hebben. Wat echter opvalt, is dat er nog steeds weerstand is aan de bovenkant.

In juli bereikte de AEX een piek, waarna een stevige daling volgde. Er was een herstel, maar de nieuwe piek lag lager. Nu lijkt de index de bovenkant van het huidige trendkanaal opnieuw te testen. Dit is een cruciaal punt.

Als de index door deze weerstand heen breekt, is er een kans dat we op korte termijn een recordrally zullen zien, puur afgemeten aan de grafiek. Maar als de stijging hapert, kan een terugval richting de 850 punten plaatsvinden.

Belangrijk om te onthouden is dat zelfs bij een terugval, dit geen ommekeer betekent van de lange termijn trend. Zelfs bij een daling naar ongeveer 790 punten, blijft de lange opwaartse trend intact.

De opwaartse trend is al jaren zichtbaar, eigenlijk van 2012. Zelfs de daling door covid was slechts een kortstondige onderbreking. De nieuwe cyclische bull market, die eind 2022 begon, lijkt nog steeds intact te zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.