Navigation

AEX: op basis van prijs gedreven actie - de chart

AEX: op basis van prijs gedreven actie - de chart

De AEX $AEX bevindt zich in een langdurige opwaartse trend sinds het dieptepunt in maart 2020. Deze stijgende lijn heeft de index naar nieuwe hoogtes gebracht, wat duidelijk te zien is in de wekelijkse grafiek. De lange termijn vooruitzichten blijven positief, aangezien de opwaartse beweging nog steeds intact is.

Een van de belangrijkste bullish signalen is de doorbraak van een belangrijk weerstandsniveau rond 800 punten. Dit niveau fungeerde lange tijd als een barrière voor verdere stijgingen, maar de AEX wist deze grens te doorbreken. Deze doorbraak is een sterk teken van marktkracht en suggereert dat er ruimte is voor verdere prijsstijgingen.

De huidige positie van de AEX aan de bovenkant van het opwaartse trendkanaal kan echter wijzen op een mogelijke overkochte situatie. Dit betekent dat de markt tijdelijk kan corrigeren of consolideren voordat de opwaartse trend wordt hervat. Een dergelijke consolidatie zou gezond zijn en een gelegenheid bieden voor nieuwe kopers om de markt te betreden.

Daarnaast zijn er geen indicaties dat de lange termijn opwaartse trend binnenkort zal eindigen, zelfs bij een grotere correctie. De algemene marktcondities blijven gunstig, ondersteund door positieve economische vooruitzichten en sterke bedrijfswinsten.

Samenvattend, de AEX vertoont een sterk bullish beeld op de lange termijn, aangedreven door de doorbraak van belangrijke weerstandsniveaus en de aanhoudende opwaartse trend.

Hoewel er op de korte termijn enige consolidatie of winstnemingen kunnen optreden, blijven de vooruitzichten voor de AEX positief. Correcties zijn nog altijd koopkansen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.