Navigation

Ageas: nog geen vervolgaankopen - speculatie aandeleninkoop - VWAP

Het aandeel van de Belgische verzekeraar Ageas $AGS behoorde woensdag tot de sterkste stijgers in Brussel. Dit kwam doordat beleggers speculeerden op de mogelijkheid van een aandeleninkoopprogramma door de verzekeraar. Vandaag zien we echter geen vervolg op deze stijging.

De dochteronderneming van AG Insurance maakte bekend dat het een obligatie van 450 miljoen euro heeft afgelost. Hiervan ging 350 miljoen euro naar Ageas zelf en 100 miljoen euro naar BNP Paribas Fortis.

Dit nieuws heeft de hoop van beleggers aangewakkerd, omdat Ageas eerder had aangegeven dat beleggers pas op een nieuw aandeleninkoopprogramma moesten rekenen nadat deze obligatie was afgelost. Nu dit is gebeurd, anticiperen beleggers alvast op een mogelijk inkoopprogramma. Toch is het aan de raad van bestuur van Ageas om hierover een beslissing te nemen, en voorlopig gaat het enkel om speculatie.

Ondanks de verbeterde vooruitzichten voor Ageas, wachten wij nog steeds met kopen. Wij willen een overtuigende doorbraak zien van de VWAP (Volume Weighted Average Price), wat zou aangeven dat kopers echt de controle hebben overgenomen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.