Navigation

Herhaling: Crypto: zogenaamde AI-tokens in melt-up - echte kansen liggen ergens anders

Herhaling: Crypto: zogenaamde AI-tokens in melt-up - echte kansen liggen ergens anders

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Bij crypto blijft de koers van AGIX de melt-up voortzetten. Wat we nu zien is precies wat we eerder hebben beschreven. Namelijk dat zogenaamde AI-tokens op verkeerde gronden de lucht in worden gejaagd. Dat gebeurt nu.

0:00
/5:37

[Dit is de podcast die bij dit artikel hoort en wij op maandagavond hebben ingesproken. Vandaar dat de datum van 19 februari wordt genoemd. Het is echter gebaseerd op dit artikel.]

Wel of niet op juiste of verkeerde gronden: "het stijgt". De lancering van OpenAI's Sora heeft geleid tot deze opmerkelijke stijgingen. Het is echt een sprookje dat AGIX of FET (Fetchai) een vooraanstaande rol gaat vervullen in AI. Ze worden juist overbodig en hebben ook niet de capaciteit om het tempo van bijvoorbeeld OpenAI bij te houden. Maar goed, winst is winst totdat de crash gaat komen.

Andere crypto die misschien echt kunnen profiteren

Wel zijn er andere crypto die misschien echt kunnen profiteren met hun use cases van AI. Dat zijn de blockchains die met hun services een toegevoerde waarde gaan bieden. Het mooie is dat deze munten ook wel stijgen, maar nog lang niet waar ze echt naartoe kunnen gaan.

The Graph

Wat dat betreft, The Graph met de GRT-token is gedeeltelijk gerelateerd aan AI en is een serieuze kanshebber. The Graph fungeert als indexeringsprotocol en kan profiteren van het positieve sentiment rondom AI waar het misschien ook een rol in kan gaan vervullen. De GRT-token zien we gradueel meer winst in. (Zie ook eerdere berichten).

Render

Om nog maar een munt te noemen die in dit sentiment mee kan gaan, kan ook gekeken worden naar Render en de RNDR-token als rendering-platform, wat een belangrijk onderdeel van AI gaat worden. (Zie ook eerdere berichten).

Arweave

Tevens is Arweave met de AR-token een echte kanshebber als opslagprotocol met een daadwerkelijke functie voor AI. (Zie ook eerdere berichten).

Resumerend

Al met al sluiten we niet uit dat er verdere prijsstijgingen zullen plaatsvinden als gevolg van de huidige hype over AI en bepaalde crypto's. Voor zowel AGIX als de FET-token verwachten we echter op een gegeven moment een aanzienlijke correctie. Ze worden juist overbodig en hebben ook niet de capaciteit om het tempo van bijvoorbeeld OpenAI bij te houden.

Wat betreft Render, The Graph en Arweave, is de kans groot dat hun prijsstijgingen nog maar net begonnen zijn, hoewel Render al wel voor een gedeelte op weg is.

Immers, deze blockchains (en niet beperkt tot alleen deze) zijn wel degelijk kanshebber om een nevenfunctie te gaan vervullen tussen de huidige AI-ontwikkeling en de kans dat blockchains daar functioneel met use cases zoals rendering, indexering of bijvoorbeeld opslagrol een rol gaan spelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.