Navigation

Airbus: leveringen herstellen in juni - aandeel op up

In juni keerde Airbus $AIR terug naar het leveringsniveau van het begin van het jaar, met 67 nieuwe vliegtuigen die aan klanten werden geleverd. Dit volgt op een daling in mei.

Airbus heeft echter gewaarschuwd dat het in 2024 minder vliegtuigen zal leveren dan oorspronkelijk verwacht vanwege aanhoudende problemen in de toeleveringsketen. Deze problemen zijn eerder al door het bedrijf gecommuniceerd en komen daarom niet als een verrassing. Het aandeel wordt positief beoordeeld.

Leveringen zijn een belangrijke winstgevendheidsindicator in de luchtvaart, aangezien luchtvaartmaatschappijen aanzienlijke betalingen doen bij de ontvangst van de vliegtuigen. De huidige orderportefeuille van Airbus, met 8.585 te leveren vliegtuigen (waaronder 7.688 single-aisle vliegtuigen), vertegenwoordigt meer dan tien jaar productie op het huidige tempo.

Extra gegevens

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.