Navigation

Airbus: sterk lager na tempering leveringen - RHM - het aandeel

Airbus: sterk lager na tempering leveringen - RHM - het aandeel

De koers van Airbus $AIR staat ongeveer 8% lager nadat het bedrijf heeft gewaarschuwd dat het aantal leveringen niet zal worden gehaald (zie ook dit bericht). De reden hiervoor is wederom de supply chain.

Dit blijft een groot probleem en waarschijnlijk geldt dit niet alleen voor Airbus. Waarschijnlijk kunnen we de problemen in de supply chain ook terugzien in bijvoorbeeld de auto-industrie en andere industrieën die afhankelijk zijn van veel onderdelen. Ook wijst Airbus op een tekort van goed personeel en dan kunnen we zo weer leggen op Rheinmetall.

Aandelen zoals die van de luchtvaartsector of gereleateerd aan Airbus, zoals het Franse Safran of het Britse Rolls-Royce, staan ook duidelijk lager.

We verwachten dus dat de supply chain-problemen voorlopig nog niet zijn opgelost. Tegelijkertijd heeft Airbus, mede door de problemen bij Boeing, een steeds beter gevulde orderportefeuille. Daarom is de veronderstelling dat het geen afstel is, maar puur uitstel voordat deze vliegtuigen geleverd gaan worden.

Zodoende laten we de koers nu eerst dalen. We zitten op een up vanaf 144 euro vanaf januari van dit jaar. Zoals gezegd, we wachten nu af of de koers verder daalt, mogelijk tot de tweede VWAP die we hebben getekend, de gele lijn. Dan is de kans groot dat we zelfs gaan bijkopen. We blijven dus optimistisch vanwege de lange termijn vooruitzichten: nu is het wachten op een bodem.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.