Navigation

Herhaling: Airbus: verlaagt leveringsdoelstelling - supply chain - visie

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Airbus $AIR heeft aangekondigd dat het zijn jaarlijkse doelstelling voor de levering van vliegtuigen verlaagt naar 770 eenheden, in plaats van de eerder beoogde 800 toestellen. Het bedrijf noemt voortdurende problemen in de toeleveringsketen als de belangrijkste reden voor deze aanpassing.

De Europese lucht- en ruimtevaartgigant verwacht nu dat de aangepaste winst voor rente en belastingen (EBIT) rond de €5,5 miljard zal liggen voor dit jaar, een aanzienlijke daling ten opzichte van de eerdere prognose van maximaal €7 miljard. Bovendien heeft Airbus zijn prognose voor de vrije kasstroom vóór klantenfinanciering bijgesteld naar ongeveer €3,5 miljard.

Het aandeel Airbus

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.