Navigation

Airbus: dalende resultaten bij stijgende omzet - buitengewone factoren - visie op aandeel

Airbus $AIR heeft dinsdag een aanzienlijk lagere winst in het tweede kwartaal gerapporteerd. Dit kwam door de kosten van investeringen in hogere productie van vliegtuigen en de eerder aangekondigde lasten in de ruimtevaarttak.

De aangepaste operationele winst daalde met meer dan de helft tot 813 miljoen euro, terwijl de omzet licht steeg tot 15,995 miljard euro. Het bedrijf nam een last van 989 miljoen euro voor verwachte verliezen in de ruimtevaartdivisie, iets hoger dan de eerder geschatte 900 miljoen euro.

Analisten hadden gemiddeld een aangepaste operationele winst van 700 miljoen euro verwacht bij een omzet van 15,822 miljard euro, wat betekent dat Airbus de verwachtingen overtrof, ondanks de uitdagingen.

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.