Navigation

Akzo: herstructurering en zet in op winstgevende groei en efficiëntie

Akzo: herstructurering en zet in op winstgevende groei en efficiëntie

AkzoNobel [Akzo] $AKZA heeft aangekondigd dat het zijn portfolio gaat herzien om meer kapitaal vrij te maken voor de belangrijkste coatingactiviteiten. Deze stap is positief omdat het bedrijf zich beter kan richten op zijn kernactiviteiten en zo zijn winstgevendheid kan vergroten. Wij zitten reeds op een stijging van het aandeel en overwegen zelfs om bij te kopen als de koers wegdipt.

Door de focus te leggen op de meest veelbelovende segmenten, zoals de sterke positie in decoratieve verf in India, kan AkzoNobel profiteren van marktconsolidaties en groeikansen in deze regio.

Bovendien zal de strategische evaluatie van de portfolio helpen om kapitaal vrij te maken voor investeringen in bewezen technologieën en bekende merken binnen de coatingactiviteiten.

Daarnaast draagt het schrappen van circa 2.000 banen bij aan het stroomlijnen van de organisatie, wat de kosten verlaagt en de efficiëntie verhoogt.

Dit soort maatregelen maakt het mogelijk voor Akzo om beter voorbereid te zijn op toekomstige groei, terwijl de focus op winstgevende activiteiten de lange termijn prestaties ten goede komt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.