Navigation

Herhaling: Akzo: update op cijfers na instant view - is boem bereikt - visie aandeel

Herhaling: Akzo: update op cijfers na instant view - is boem bereikt - visie aandeel
pro

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Dit is een update na een eerdere instant view.

AkzoNobel [Akzo] $AKZA rapporteerde voor het tweede kwartaal van 2024 een stijging van de organische omzet met 2% en een toename van de volumes met 1%, resulterend in een totale omzetgroei van 2%.

Over de linie waren de cijfers tegenvallend, maar ook niet onverwacht. Immers, het bedrijf had eerder een groepje analisten van grote zakenbanken dit al ingeflusiterd.

Het bedrijfsresultaat daalde van €279 miljoen naar €270 miljoen. De aangepaste EBITDA steeg marginaal naar €400 miljoen, terwijl de nettokasstroom uit operationele activiteiten positief was, maar daalde van €305 miljoen naar €151 miljoen. De vrije kasstroom (FCF) bedroeg €77 miljoen.

De verwachtingen voor 2024 zijn matig volgens Akzo, met de verwachting dat de aangepaste EBITDA aan de onderkant van de eerder gestelde bandbreedte van €1,5 tot €1,65 miljard zal uitkomen.

Voor de middellange termijn streeft AkzoNobel naar een aangepaste EBITDA-marge van meer dan 16% en een rendement op investering (ROI) tussen 16% en 19%.

Sterke punten

  • Omzetgroei: Organische omzetgroei van 2% in zowel Q2 als het eerste halfjaar van 2024.
  • Aangepaste EBITDA: Marginale stijging van de aangepaste EBITDA naar €400 miljoen in Q2 2024 (howewelel lager dan verwacht).
  • Verbeterde ROI: Verbetering van het rendement op investering naar 13,7% in het eerste halfjaar van 2024.

Zwakke punten

  • Operationele kosten: Stijging van de operationele kosten, voornamelijk door inflatie in loonkosten.
  • Vrije kasstroom: Significante daling van de vrije kasstroom van €249 miljoen naar €77 miljoen in Q2 2024.
  • Negatieve kasstroom: Negatieve nettokasstroom uit operationele activiteiten in het eerste halfjaar van 2024.
  • Zwakke outlook: de vooruitzichten zijn nog altijd aan de matige kant.

Onze visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.