Navigation

Herhaling: Albemarle: gaat in kosten snijden - lithium - visie op het aandeel

Lithiumproducent Albemarle $ALB heeft deze woensdag aangekondigd dat het zijn personeelsbestand zal verminderen en de uitgaven aan bepaalde projecten dit jaar zal verminderen om de kosten te beheersen.

De aandelen van 's werelds grootste lithiumproducent liggen voorbeurs iets hoger. De markt ziet de kostenbesparingen als positief, maar het bedrijf heeft ook aangekondigd de uitgaven voor gecontracteerde diensten te verminderen en de uitgaven voor twee lithiumprojecten uit te stellen.

De kostenbesparingen geven ook aan dat het slecht gaat in de sector. Dit past ook in het beeld van een vertraging bij EV's en zonnepanelen en andere elementen waar lithium bij wordt gebruikt.

Zo sluiten we niet uit dat de koers op de korte termijn toch verder daalt. Toch blijven we op een up zitten, die in 3 stappen is ingenomen, omdat er over een paar jaar een tekort aan lithium wordt verwacht. Dat kan leiden tot nieuwe all-time highs voor het aandeel dat als een van de beste is gepositioneerd.

Terug naar het bericht

Albemarle voorspelt zijn kapitaaluitgaven voor 2024 in de range van $1,6 miljard tot $1,8 miljard, vergeleken met ongeveer $2,1 miljard in 2023.

Het bedrijf zei dat het in het eerste kwartaal van 2024 een last zal opnemen in verband met kosten voor ontslag en gerelateerde uitkeringen, uitstap- en afstotingsactiviteiten, en afschrijvingen van activa.

Spotprijzen van lithium, gebruikt in batterijen voor elektrische voertuigen, daalden meer dan 80% in 2023 omdat het groeiende aanbod van alle belangrijke producenten de stijging van de vraag van batterijgebruikers overtrof.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.