Navigation

Alfen: winstwaarschuwing - alarmbellen gingen al eerder af

Alfen: winstwaarschuwing - alarmbellen gingen al eerder af

Dit is een instant view. Later vandaag volgt een update.

Alfen $ALFEN heeft zijn vooruitzichten voor 2024 verlaagd en is in gesprek met banken over convenanten. Dit is voor ons geen verrassing is. We hebben eerder aangegeven en gewaarschuwd dat er iets mis leek te zijn bij het bedrijf. Het feit dat Alfen nu in gesprek is met banken over de convenanten, beschouwen we als een zorgwekkend signaal.

Dit past bij het feit dat de aangestelde CFO enkele maanden geleden weigerde de functie te aanvaarden. Deze ontwikkelingen wijzen op een duidelijke negatieve trend met operationele problemen en in het ergste geval gerommel in de boekhouding.

We komen later vandaag nog even terug op Alfen. Zoals we eerder hebben gezegd, blijven wij weg van dit aandeel en hebben dit ook in verschillende artikelen benadrukt.

Het bedrijf verwacht nu een omzet van 485 tot 520 miljoen euro in plaats van 590 tot 660 miljoen euro. De aangepaste EBITDA-marge wordt geschat op ongeveer 5 procent, aanzienlijk lager dan de eerder voorspelde marge van 11,3 procent.

Alfen verwacht een negatieve vrije kasstroom in 2024, maar beter dan de 27,2 miljoen euro negatief in 2023. In de tweede jaarhelft worden de middellangetermijndoelstellingen herzien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.