Navigation

Herhaling: Alfen: contract met CATL voor batterijen - aandeel naar watch positive

Alfen $ALFEN heeft een meerjarig contract afgesloten met CATL voor de levering van batterijen. Hiermee kan Alfen voldoen aan de groeiende vraag en zijn leveringsketen voor energieopslagsystemen in Europa versterken.

Dit nieuws beschouwen we als een positief signaal voor het bedrijf Alfen. De verwachting is dat de energieopslagmarkt in Europa alleen al in 2024 met ongeveer 60 procent zal groeien, wat een gunstige ontwikkeling is.

Aandeel Alfen naar watch positive

We merken echter op dat Alfen in het verleden te optimistisch was en tegenstrijdige uitspraken deed. Zoals eerder aangegeven, bekijken we de zonne-energiesector met blik dat het glas halfvol is in plaats van halfleeg, zoals laatst geschreven en gebracht in een podcast. Dit geldt ook voor Alfen.

Hoewel we nog steeds verwachten dat het bedrijf zijn uitdagingen moet aanpakken, is het mogelijk dat dit al in de koers is verwerkt. Ook weten we niet zeker of het bedrijf echt voldoende geld heeft om door te groeien, en een mogelijke tempering van de verwachtingen sluiten we ook niet uit. Toch zijn er ook groene grassprieten.

We blijven nu nog aan de zijlijn, maar volgen de ontwikkelingen met een positieve blik. Onze neutrale mening kan echter snel veranderen als er meer informatie beschikbaar komt. Dan kunnen we dus echt overgaan tot het aankopen van het aandeel. We komen daar zo nodig op terug.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.