Navigation

China aandelen: beleggers nemen winst op rally in New York - BABA - JD - PDD

China aandelen: beleggers nemen winst op rally in New York - BABA - JD - PDD

Chinese aandelen stegen sterk, zowel in China zelf als op de Amerikaanse markt. Deze opmars leidde echter tot winstnemingen tijdens de Amerikaanse sessie. Dit was voor ons niet onverwacht.

JD.com: winst op genomen

In onze DipRip portfolio hebben we gisteren winst genomen op JD.com $JD. Na een flinke stijging, vooral aangedreven door het uitroken van shortsellers, hielden we rekening met een correctie. Uiteindelijk sloot JD.com de dag slechts een kwart procent hoger.

Alibaba: lange termijn positie

Alibaba $BABA zag een daling, maar we blijven vasthouden aan onze positie voor de lange termijn. Wij schatten de eerlijke waarde van het bedrijf rond de 200 dollar. Een tijdelijke terugval nemen we voor lief, aangezien we op de lange termijn op een verdere stijging rekenen.

PDD: geen actie

PDD $PDD, eigenaar van Temu, verloor gisteren een half procent. Vanwege mogelijke wijzigingen in douaneregels, waardoor producten duurder kunnen worden, nemen we hier geen posities in. Zowel Amerika als Europa overwegen deze nieuwe regelgeving.

Conclusie

Door de forse liquiditeitstoevoeging door de Chinese overheid, verwachten we dat Chinese aandelen op lange termijn nog verder kunnen stijgen. Echter, op korte termijn zien we ruimte voor winstnemingen. We blijven bij onze lange termijnpositie in Alibaba, nemen geen actie op PDD, en hebben winst genomen op JD.com in onze trading portfolio.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.